Ugens Turist – Lea Sæderup Thejls

Jeg har i denne uge interviewet Lea Sæderup Thejls om hendes nyeste projekt ‘Reload Retreats’ i Andalusien. Så læs med her og få ny inspiration til dit næste – eller måske dit første –  retreat i Spanien.

Merollis Micropolis Ugens turist Lea Reload Retreats

  • Hvem: Lea Sæderup Thejls, coach
  • Hvad:  Reload Retreats – din genvej til fornyet energi
  • Hvorfor: Under navnet Reload Retreats organiserer Lea, sammen med partnerne Nanna Hur Larsen og Sophie Skytte Langkjær, retreats i Andalusien med fokus på glæde og energi.

Hvorfor har du valgt at lave retreats?

Reload Retreats er en del af min rejse hen imod at leve et liv hvor min passion bliver mit arbejde. Jeg elsker smuk natur, rejser, Spanien og selvudvikling. Reload Retreats samler de ting. Det er en måde, jeg kan arbejde med de ting, jeg elsker, og som har givet mig så meget. Det er så fedt!

Min vision for retreatet er, at det skal give mine deltagere fornyet energi, glæde og appetit på endnu mere i livet.

Hvad er det med dig og  Spanien?

Det startede med, at jeg tog et udenlandsophold – på exchange – i Argentina. Og så kunne jeg pludselig tale spansk! Så tog jeg til Spanien i forbindelse med min uddannelse på universitetet, havde på et tidspunkt også en spansk kæreste og forelskede mig i landet.  Jeg bliver nogle gange spurgt, om jeg godt kunne tænke mig at bo i Spanien. Det er jeg slet ikke afvisende overfor. Der er så meget livsglæde.

Hvad er det første, du gør, når du ankommer i Spanien?

Det lyder helt kliché-agtigt, men jeg elsker Sangria. Så jeg får Sangria, Manchego og Pimientos de Padrón (små, stegte chili/peberfrugter).

Hvad er din genvej til fornyet energi?

Gøre ting, som gør mig glad. Det kan være meget simple ting, som en gåtur i solskinnet, dyrke yoga på en plads nede ved havnen, eller være i bevægelse i skønne omgivelser. Det er også sund mad. Og dét at give mig selv plads til at drømme. Så føler jeg, at jeg er selvkærlig.

Merollis Micropolis Ugens turist Lea Reload Retreats
Det er også når jeg bare giver mig selv tid til at være og nyde dét, som er. Bruge tid på nærværpraksisser – a.k.a yoga og mindfulness.

Et quick fix til fornyet energi for mig er en lydbog med Ole Henriksen: Lige nu lytter jeg til “Det skal føles godt”.
God reggae gi’r mig også energi. F.eks. det chilenske reggaeband Gondwana.

Hvad spiser du som din genvej til fornyet energi?

Masser af grønsager – jeg er ikke vegetar men spiser primært vegetarisk. Jeg er skolet af mine veninder, som går meget op i sund kost. På Reload Retreats vil Nanna lave en workshop om antiflammatorisk kost. Ud over søvn er kost noget af det vigtigste, for det kan enten skabe energi eller dræne os for det, afhængigt af, hvad vi vælger at putte i munden.

Merollis Micropolis Ugens turist Lea Reload Retreats

Reload Retreats i år går til Andalusien? Hvorfor lige Andalusien?

Merollis Micropolis Ugens turist Lea Reload Retreats
Primært på grund af klimaet og de virkelig skønne naturomgivelser. Og så kan man nemt komme dertil. Stedet, hvor vi afholder Reload Retreats, ligger 20 minutter fra havet. Da jeg var der første gang, mærkede jeg roen med det samme. Jeg tænkte: “Nu er jeg bare i midten af ro. Her er ingen trafik, ingen støj. Her er rart at være“. Huset, hvor vi afholder retreatet, indbyder til ro og forkælelse i den smukkeste natur.

Det er vigtigt at naturomgivelser er flotte. Jeg er en total sucker for naturoplevelser! Fremover kan retreatsene være tættere på, enten Sverige eller Norge – vi har kigget på Hven, som har en særegnet natur og storslået udsigt.

Hvad kan du anbefale i området, hvor Reload Retreats afholdes?

Helt klart en af de smukke bjergbyer, Comares. Det er den højest beliggende by i området med en fantastisk udsigt, uanset hvor du står i byen. Den er meget fin, med små stejle gader, der snoer sig igennem byen.

Merollis Micropolis Ugens turist Lea Reload Retreats

En anden by er Nerja, hvor der er mange fine butikker med lokalproducerede varer – god kvalitet og ikke så dyrt.

Det kan være lidt uoverskueligt at vælge retreats – hvad er din anbefaling til at vælge rigtigt?

Kort sagt er der tre ting, som er gode at have for øje:

  1. Vælg arrangører, som du har tillid til. Hvis ikke du kender dem, så genkend dig selv i deres vision for retreatet.
  2. Gå efter hvad du prioriterer: Er det vigtigste for dig de lækre omgivelser, eller god mad? Vil du have 100 % yoga og mediation, eller skal det være en kombination?
  3. Længde. Spørg dig selv: Hvad er den idelle længde for mig?

Så er du godt på vej.

Jeg har skabt retreatet ud fra dét, som for mig ville være en drømmeferie. Altså en ferie, som jeg selv gerne ville tage på. Mine yndlingskunder er dem, som selv ville sammensætte en ferie med det samme miks af aktiviteter, som vi har på Reload Retreats. Vi har bare lavet arbejdet for dem og har kompetente folk til at sikre, at det bliver en god oplevelse hele vejen rundt.

Hvad er udbyttet for mig som gæst? Hvad kan jeg forvente efter en uges retreat hos jer?

Merollis Micropolis Ugens turist Lea Reload Retreats

  • Du er fyldt op på livsglæde og energi – masser af energi!
  • Du kommer hjem med appetit på livet
  • Du har givet plads til dine drømme.
  • Samtidig med at du har haft det sjovt. Jeg håber på at give vores gæster noget inspiration med hjem til at skabe et liv med mere energi.

Så hvis jeg har et billede af jeres retreat, som et sted hvor man sidder i skrædderstilling hele dagen og siger ’ohm’, er det retvisende?

No way! – der er mange ting der giver energi. For mig, så er det ligesom ying-yang. Altså, du får energi både af at meditere og få ro, men OGSÅ ved at have det sjovt. Du får et adrenalinrush ved at gøre noget, hvor du måske kommer en lille smule uden for din komfortzone, mens du har det sjovt. Det er altså ikke et dovendyrs-retreat 😉 Men programmet er sammensat, så du har en stor grad af valgfrihed om hvad du vil deltage i.

Er Reload Retreats kun for kvinder?

Neeej – for det første er der flere og flere mænd, som dyrker yoga og meditation. Derudover er programmet tilrettelagtpå en måde som appelerer til mænd.

Hvad er en absolute #mustdo på jeres Retreat?

Faktisk er der to: Uanset hvor vi afholder retreatet, kan du forvente:
1) at vi bruger den natur, vi er i.
2) at der er et overraskelseselement – et adrenalin rush!

Muchas gracias for Leas tips til mere glæde og energi i livet.

Lea arrangerer Reload Retreats sammen med partnerne Nanna Hur Larsen og Sophie Skytte Langkjær.

 

Merollismicropolis Nanna Hur Larsen
Nanna Hur Larsen står for forplejningen på Reload Retreats.
Merollimicropolis sophie skytte
Sophie Skytte underviser i Yoga på Reload Retreats

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du kan få mere inspiration fra Lea og Reload Retreats på www.reload.nu

Du kan også følge Leas retreat-eventyr på Instagram “reload.nu” eller på facebooksiden Reload Retreats (www.fb.me/reload.nu).

(Fotos: © Lea Sæderup Thejls 2019)

Find flere blogindlæg om Spanien her på siden. Fik du læst https://merollismicropolis.dk/opskriften-paa-en-nem-kaeresteweekend-i-madrid/
Eller hvis du er grebet af af steder med smukke omgivelser andre steder end Spanien, så læs fx om Sardinien under kategorien Alghero

Nye rejsetips?

Hvis du vil have besked når der kommer nye indlæg på Merolli's Micropolis, så tilmeld dig på email nedenfor

 

 

Pin Print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *