Italien – Parma

En hurtig guide til et par timer i Parma

Her har vi ikke været før, så det skal nok blive sjovt! Findes der noget bedre end at udforske og opleve nye byer? Ok, Parma huser et af de ældste universiteter i Italien og er næppe en ny by, men for os lå byens herligheder – med alt fra Parmaskinke og Parmiggiano til parker og piazzaer, klar til den første udforskning! Her kommer et par rejsetips, hvis du kommer forbi byen:

Spise:
Den flinke tjener på vores hotel anbefalede Il Gallo d’Oro. Han sagde, at det var der, de selv spiste (en anbefaling i sig selv!) og at ‘prisen er rigtig’. Det havde han ret i. Det var en supergod oplevelse. Maden var velsmagende og stemningen lokal. Hvis vi skal spise i Parma  igen, tager vi klart tilbage hertil.

Gallo d'oro, Parma

Salumeria Garibaldi
Det bugner med delicate specialiteter fra Parma i denne butik (som kan vacuumpakkes og nydes når du kommer hjem).
Salumeria Garibaldi, Parma

Seværdigheder:
Parma er en by man skal slentre rundt i og bare nyde den smukke arkitektur og imponerende kirker. Selv om der er er en Duomo, synes jeg faktisk at en af de flottere kirker er Basilica Magistrale di Santa Maria della Steccata (på billedet nederst til venstre). Der er flere flotte parker, men vejret var ikke med os. Vi nåede ikke ind i så mange butikker. Det gør vi næste gang. Det regnede en del, så vi satte kursen mod Bologna i stedet.

Det var lidt af et tilfælde, at vi kom forbi Parma, så vi har været heldige med at finde gode steder at spise og købe lækkerier. Husk at spise ‘tortelli’ og ‘gnocchi’, som byen er berømt for. Sådan er Italien – hver by, hver sin specialitet. Har du anbefalinger til Parma, så smid  meget gerne en kommentar 🙂

Pin Print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *