Guide til en skøn kæresteweekend i Madrid.

Indeholder reklamelinks.

Det her indlæg om Madrid er skrevet til dig. Til dig, som ved, at det er vigtigt ind i mellem at prioritere en mini-ferie med din kæreste eller ægtefælle over en hyggeweekend med børnene.  Til dig, som gerne vil forkæle din kæreste, din mand eller kone (og det udelukker ikke spaturen med pigerne eller golfturen med drengene). Det her er et indlæg om en weekendtur til Madrid til dig, som gerne vil nurse om kærligheden i parforholdet (dit hus -og haveprojekt render ingen vegne alligevel).

Hvad venter du på?  Stop, stands og tag action nu:  Tag på en kærstetur til Madrid. Book en weekend fra fredag aften til søndag. Og det behøver ikke at koste en million. Her får du opskriften på en kæresteweekend i Madrid.

(For selv om vores børn er verdens bedste rejsemakkere, uanset om vi sætter os i bilen til en lang køretur sydpå til Bologna eller gerne sætter os i et fly til det sydligste sted på det afrikanske kontinent, så sætter vi umådelig stor pris på vores små kæresteweekender, som en gang i mellem – og hvis vi selv må vælge, så helst en gang om året – også byder på ture til udlandet).

Her er et par rejsefif til, hvordan du kommer afsted på en kæresteweekend til Madrid, uden at det koster en million:

Tilbage i januar tog vi til Madrid. Vi har ikke været så meget i Spanien, og det var første gang i Madrid for os begge. Nogle af vores venner undrede sig lidt og sagde: “Madrid i slutningen af januar? Det er da koldt”. Men lad det slet ikke være det, der afskrækker dig fra en tur til Spaniens hovedstad. Der er masser af ‘movida’ – se bare dette billede taget på en lørdag aften i Madrids gader. Jakker på, ja – men masser af udendørs liv i byen.

Madrid Movida

Afrejse:

Med appen Hopper kan du holde øje med prisen på en rejse til Madrid. På kæresteturene rejser vi kun med håndbagage.  Vi har købt en lille kabinetrolley, der passer til alle lavprisflysselskabernes mål. Det mindste er Ryan Air, som har målet på 55 x 40 x 20. For de penge, man betaler for indtjekket bagage, kan man købe rimelig meget pølse og ost med hjem fra Madrids lufthavn, skulle jeg hilse og sige.  Vi rejste med Norwegian og betalte 1166 kr. alt i alt for to personer retur.  Vi tog en sen afgang, som betød at vi kunne have en fuld arbejdsdag om fredagen. Rejsen tager tre timer, men så kan du evt. også lige få en lur, inden du lander i Madrid kl. 22.05. Derfra er det ned i en taxa til 30 Euro (fast pris) og ind til hotellet på cirka 20 min.

Ophold:

Hvis du er en frossenpind ligesom mig, så kan jeg anbefale et moderne hotel. Og ja, flere af mine veninder er helt skudt i den spanske, klassicistiske barokstil. Men min erfaring med sydlandske huse og hoteller er, at uanset hvor smukke, antikke, og svalende de er om sommeren, så er de kolde og klamme om vinteren. Og det gider jeg ikke. Jeg bookede os ind på Hotel Radisson Blu Prado. Lidt kedeligt international hotelkæde, tænker du måske. Men ved du hvorfor, du sagtens kan vælge det? Varme, vamsede dyner; pænt og rent badeværelse med masser af tryk i bruseren; smagfuld morgenmad med en rar señor, der tilbereder en omelet efter dit valg. Claro che si! Vamonos!  Perfekt til en januar weekend i Madrid. Hotellet ligger iøvrigt super godt. Det er jo ret vigtigt synes jeg, når vi kun er afsted en weekend. Hotellet ligger lige over for Prado museet og i gå afstand til centrum (Brug denne kode, så får du 15 euro rabat hos Booking.com). Det ligger superfint iforhold til seværdigheder, museer etc. Mere om det længere nede i indlægget.

Living la vida Loca:

Nå men, hurtig check in på hotellet, og så er du klar til at gå i byen kl. 23. Og det skønne ved Madrid på en fredag aften på dette tidspunkt er, at madridlenerne er nærmest kun lige gået i gang: Alt er åbent – tapas og vino, here we come! 7 minutters gang væk fra  hotellet fandt vi tilfældigvis dette super sted La Vinoteca og meget venlige tjenere severede farverige tapas for os og rigtig god spansk vin. Ikke en turist at spotte, men derimod masser af lokale. Vi fik også fejret en spansk mormor på 70 år, som var ude at feste med sin familie. “Felicitationes og saludos!”, sagde de. Og det sagde vi også. Stedet ligger på denne lille plads – Plaza Sant Ana, som er hyggelig både om aftenen og om dagen!

Plaza Sant Ana

Så hvad skal du lave på en kærestetur til Madrid?

Det er noget, der giver sig selv. Derudover er der masser at se i Madrid. På en weekend så vi:

 • Plaza Santa Ana
 • Plaza Mayor
 • Palazio Real de Madrid
 • Plaza de Cibeles
 • Gran Via
 • Puerta del Sol
 • Real Jardín Botánico de Madrid (Den botaniske have kan dog ikke anbefales i januar måned).
 • La Almudena katedralAlmudena Katrdral Madrid

Vi besøgte følgende Museer og Kunst:

 • Reina Sofie museet, hvor vi så bl.a Miro og Picasso.

Vi gik på opdagelse og fór vild her:

 • Madrid Rio som er et relativt nyt parkanlæg.

Vi spiste frokost med de lokale på El Rincon Asturiano II, som vi faldt over helt tilfældigt på vores gåtur uden for turistområdet:El Rincon Asturiano

Turen hjem igen er søndag eftermiddag med ankomst i Kastrup kl. 19.35. Så er du klar til godnatlæsningen og putning ved 20-tiden (Og kæmpe tak til de søde ‘babysittere’).

Opsummering:

Flybilleter: 1166 kr  – retur for to personer
Hotel: 2 overnatninger inklusive morgenmad: 328, 10 € = 2.439,99 kr.
Taxa til og fra hotel: 2 x 30 euro:  446,34 kr.
Det løse (metro + vin i lufthavn) cirka 200 kr.

Jeg håber at indlægget her gav dig inspiration til at tage en kærestetur til Madrid. Hvis dette indlæg gav dig lyst til at booke en tur, men du kunne tænke dig flere madsteder / oplysninger om hvor du skal spise i Madrid, så vil jeg anbefale dig at tjekke Spaniensbloggens guide til 7 gode tapasbarer i Madrid. Jeg stiftede desværre først bekendskab med bloggen, efter vi var kommet hjem. Næste gang så prøver vi nogle af anbefalingerne derfra.

Hasta Luego!

 

Pin Print

2 Comments

  1. Selv tak 🙂 Glæder mig til at bruge dine tips og anbefalinger igen næste gang vi skal til Spanien! God weekend.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *