Hundested Strand – min danske strandbefaling:

For første gang i 8 år, holder vi sommerferie herhjemme i vores lille sommerhus. En såkaldt ‘Staycation’, som det også kaldes – og straks får det til at lyde lidt mere cool og velovervejet at blive hjemme i ferien. Og jo, jeg hygger mig også meget i sommerlandet. Afslapning og nærvær med familien, dejlige besøg hos venner, grillaftener i haven. Smutture til små, lokale gårde, der sælger danske jordbær, ærter og nye kartofler. Men jeg må nu indrømme, at jeg lidt savner VARMEN fra Sardinien og den livlige italienske strandkultur, så jeg har ledt efter en lille strand som kan blive ‘vores lokale strand’ som ligger tæt på sommerhuset i Lille Kregme. Sådan et sted, hvor du siger til dine sommerhus-venner, når de sms’er og spørger om I skal ses: “Vi tager på stranden, lad os mødes dér”. Det sted har jeg fundet nu. Det hedder Hundested Strand – Trekanten.

Hundested Strand
Hundested Strand

Hundested Strand – også kaldt Trekanten

Og nu har jeg fundet mit sted, så her er min strandbefaling til dig som læser med på bloggen her: Hundested Strand. Hvorfor? Her er fem gode grunde:

 1. Vandet er meget rent. Hundested Strand er tildelt det europæiske blå flag, så vandkvaliteten er i orden.
 2. Stranden og sandbunden har blødt, lyst sand, og der er livredder på stranden mellem kl. 10 og 17 i badesæsonen. Og med en kun 300 meter lang strand, så er det rent faktisk muligt at finde mig eller [indsæt din egen vens navn] på stranden!
 3. Der er et lille, rent badmobil med toilet og brus til nem afvaskning og omklædning.
 4. Frederiksværkbanen går direkte dertil (og det tager kun ca. 20 minutter fra mit sommerhus).
 5. Hundested Havn ligger to minutter væk fra Hundested Strand og byder på indbydende isvafler og kaffe. Og hvis du vil lave en heldagstur ud af det, så byder Hundested Havn på flere madsteder med god, frisk fisk.
 6. Bonus: I år har Hundested Strand ovenikøbet fået sin egen strandbar, som hedder Frisk Strandbar.  Find den på Facebook. De har grill og Aperol Spritz, så aperitiffen er også i hus. (Og du ved, hvor meget jeg godt kan lide strandbarer med aperitivoer) link.

  Hundested Strand vand
  Hundested Strands klare vand

Så nu leder jeg ikke længere efter min lokale strand, kun – lidt – efter varmen.
Hvad med dig? Hvor går du på stranden? Hvilken dansk strand kan du anbefale? Glæder mig til at høre fra dig i kommentarfeltet nedenfor.

Pin Print

2 Comments

 1. Ja ens ophav fornægter sig nok ikke når det kommer til badning i havet, og da jeg har det præcis som dig, så ved jeg hvad du mener. Det skal være ret varmt i vejret før jeg hopper i de danske farvande, for nøj hvor er det koldt!
  Forfriskende siger nogle. Jo bevares.
  Så hellere sidde på den strandbar, dér, eller blive i haven med en god bog.

  Den lyder nu ellers herlig, din nyfundne strand, og som lige noget for dig med faciliteter og det hele.
  Og det glæder mig at du faktisk nyder det danske sommerland, på trods af manglende +grader.

  Jeg synes der er lutter skønne strande i dette land – nogle væsentlig mere bade-venlige end andre, nogle rå, upolerede og knap så fremkommelige og andre igen nærmest helt private. Dem holder jeg mest af, de der ikke er alt for overrendte. Jeg kender bedst stranden på Ulvshale på Møn, og den har jeg et meget kærligt forhold til. Der er blevet lavet bål, sunget sange v. bålet, drukket cognac i skæret af de medbragte lanterner efter nattebadning, nøgenbadet, gået laaaaange ture, svømmet, leget, spist, løst X-ord, læst horoskoper højt, leget med hunden, mediteret, samlet sten, solbadet, kysset og grinet inderligt. Og så er den så lang øjet rækker samt ufattelig smuk med klitterne som kant, det hvideste sand også ud i vandet. Åh jeg får helt lyst til at pakke badetøjet i tasken og tage derned … eller op til DIG og blive præsenteret for din nye strand !

  1. Åh, det lyder også som en dejlig strand, Nada. Og en historie fra dit liv som jeg vist ikke kender, men glæder mig til at høre mere om! Det vigtigste for mig er vandkvaliteten og så at der er faciliteter, der gør det hele nemt. Det er sikkert fordi jeg synes det kan være lidt besværligt at skulle medbringe alt til en hel dag 😉 Vi skal klart herop sammen! Skal nok lave en fast aftale så den ligger i kalenderen. Det er nok det, der er mest besværligt med vores sommerhus: det egner sig bedst til godt vejr. Og de kommer ikke altid lige 4 dage i rap, desværre. Lige nu lover de regn de næste tre dage, så vi kommer ind til byen igen og får os lidt byliv. Så kaffe i Urbanhaven asap

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *