Merolli’s Micropolis

Velkommen her på Merolli’s Micropolis – en blog om rejser og hverdagsoplevelser.

Jeg elsker at rejse og nogle gange er jeg ved at eksplodere af ideer, indtryk og ting, jeg bare bliver nødt til at dele med andre mennesker? Kender du den følelse? Sådan har jeg det i hvertfald rigtig ofte – og især når jeg lige har været ude at rejse. Og det er jeg tit, for det at rejse og interessere mig for andre kulturer er en del af mit DNA. Så bloggen Merolli’s
Micropolis er ‘min lille by’, et mikroskopisk hjørne af internettet, hvor jeg skriver om gode rejser og skønne hverdagsoplevelser, som jeg gerne vil dele med dig.

Hvorfor starte en rejseblog?

Bloggens formål er som sagt at fortælle dig om gode rejseoplevelser, give dig inspiration og anbefalinger. Min vision for bloggen er, at det bliver dét sted, som du lige tjekker, for at se, om der er et rejsetip eller en anbefaling, som du kan bruge i planlægningen af din næste rejse.

Mit commitment til dig som læser, er, at du i alle indlæggene her på Merolli’s Micropolis kan regne med konkrete rejsetips og inspiration. Altså, modtagerorienteret kommunikation.

Hvordan startede jeg rejsebloggen?

Og selvom rejsebloggen her er ny, er det ikke første gang jeg kaster mig ud i blogverdenen. Jeg har jeg haft flere forskellige forsøg med ‘blogging’ siden 2012: På dansk og engelsk (deraf apostrof og c i Merolli’s Micropolis). På en gratis wordpress.com som er nemt at komme i gang med,  og på mit eget betalte domæne, som giver mere frihed til at tilpasse opsætningen og funktionaliteten.

Jeg har også haft et et par kiksede oplevelser med webhoteller og prøvet at fået flyttet et site fra USA til DK. Det gik ikke så godt. Men jeg har lært noget af mine fejl undervejs. Og det er også en del af rejsen. Nu bruger jeg Unoeuro DK webhotel der tilbyder en meget nem WordPress 1-Click installation. Det spiller bare. Det er brugervenligt og hurtigt.

Tak for hjælpen

Selvom der virkelig er meget brugbar information og gode blogging tips på nettet, er der også en masse varm luft. Men jeg gider ikke dem, der blot fortæller, at de nu har  ‘nået målet’, for jeg er allermest interesseret i at høre ‘hvordan’ de kom dertil. Og det får du også her på Merolli’s Micropolis: konkret viden du kan bruge i dine rejser. Så her er en tak til nogle af de gode bloggere, der har delt ud af deres viden, og givet mig en hjælpende hånd i form af brugbare ‘how to’ og ‘step-by-step’ guides:

  • Jeg har fundet stor hjælp i Celia Schows site, lavenblog.dk som jeg kom forbi ved et tilfælde. Celia har udarbejdet virkelig mange trin-for-trin guides, som er lige til at gå til.
  • Jeg er også glad for Tue Lindblad  som ejer Onlinebijobber.dk . Tues videoer er inspirerende og lærerige, og han har god humor, synes jeg. Noget af det, Tue Lindblad og Celia Schow har tilfælles, er, at jeg kan mærke personen bag skærmen, og deres hjælpsomme natur skinner igennem. Det synes jeg er meget tiltalende, og det vil jeg også bestræbe mig på.
  • En andet godt sted er WordPressmanualen dk. De har en rigtig god guide, som jeg købte efter at have læst nogle gratis afsnit først, og så sad jeg ellers med dokumentet åbent og satte min WordPress op. Guiden kommer også godt omkring sikkerhed og basal SEO for begyndere som jeg.
  • Sidst, men måske allervigtigst: Jeg har allieret mig med Mikkel Tschentscher, som er min tekniske wingman. Juhu, hvor er jeg glad for det. Mikkel er dygtig, professionel og hurtig, og kommer med en bunke gode referencer i bagagen. Det er meget sjovere at have en blog, når jeg ved, at han er på sidelinjen til at hjælpe, der hvor jeg står af på det tekniske.

Reklamer og affiliatelinks

Jeg har efterhånden investeret meget af min tid i mange timers læsning om blogging: styrker, svagheder, om at give værdi til læserne, opsætning, do’s and don’ts. Om god blogger-stil, billedredigering, Search Engine Optimisation (SEO) og affiliate links. Derfor bruger jeg indimellem reklamer i form af affiliatelinks. Det betyder, at jeg får en lille kommission, hvis du foretager et køb gennem mit affiliatelink. Jeg laver kun affiliatelinks til steder/ting/produkter, jeg kan stå inde for/har prøvet selv. Og allervigtigst: Det koster ikke noget for dig, at du klikker på mit affiliatelink (så bare klik løs!).  De steder, hvor jeg gør brug af affiliatelinks, vil du altid finde teksten ‘Dette indlæg indeholder affiliatelinks’ på indlægget i toppen af indlægget. Ærlighed og transparens er vigtigt.

Fotos og rettigheder

Med mindre, der står andet i fotokrediteringen, er alle billederne på Merolli’s Micropolis mine og må derfor ikke bruges uden min tilladelse. Overtrædelse af ophavsretten medfører krav om erstatning og om at fjerne billedet. Hvis du har lyst til at bruge billederne, så skriv til mig, så kan vi aftale nærmere.
(OBS: Billederne i mine interviews med Ugens Turist tilhører den interviewede person)

Dit eventyr

Så nu er planen at der kommer nye indlæg flere gange om måneden her på Merolli’s Micropolis. Og jeg har håber at du har lyst til at følge med. Ambitionen er i hvertfald at give dig tips og forslag til rejser og oplevelser, forskellige steder rundt omkring. Ikke kun ude i den store verden, men måske endda lige her i vidunderlige København.

Jeg håber, du kan bruge noget fra bloggen her i dit eget eventyr.
God læselyst.

Kh Christina.

PS: Samarbejde og kontakt

Hvis du vil samarbejde om et indlæg eller har spørgsmål, så kontakt mig på:
christina.merolli@gmail.com

Cookie-og Privatlivspolitik for merollismicropolis.dk