Den gode frygt

The good side of fear:

På vores ferie på Sardinien, var jeg med til at redde en svensk pige fra at drukne. Kun 10 meter fra bredden. To glade, svenske veninder lå i strandkanten og tog en masse forførende selfies. Så gik de ud at bade, selvom der var rødt flag og livredderen var gået hjem.

Vi havde selv fået at vide af livredderen, at vi kun måtte svømme ud til den første klippe, 4 meter ude. Derfra var strømmen stærk og farlig, selvom vi egentlig var inde i en lillebitte bugt. Veninderne svømmede ud over de fire meter.

Jeg kunne se, at den ene af dem efter kort tid svømmede ind mod land igen, og gjorde så tegn til, at den anden veninde også skulle komme ind. Min familie og to italienske damer gjorde også tegn til, at hende som var længst ude skulle komme ind igen.

Men pludselig havde bølgerne havde fået fat på hende.

Folk inde ved strandbaren hvor vi var, begyndte at kigge op fra deres telefoner og magasiner, og holde øje med situationen, men uden at gøre noget.

Jeg tror ikke, at de helt forstod kropssproget mellem de to piger. Jeg tolkede det derimod som at hende veninden, der var inde, sagde ‘Prøv at svøm’, hvortil hende i vandet rystede på hovedet ‘Jeg kan ikke’. Alt imens bølgerne tog til.

Jeg er sikker på, at det var frygt, der fik mig til at reagere hurtigere end alle de andre, som lå og dasede. Frygt der gjorde, at vi fik sat en redningsaktion igang, så hun kunne komme ind på land, uden at vi andre kom i fare.

Pigerne som serverede i strandbaren ville ringe til en livredder og vidste ikke helt hvordan de ellers kunne hjælpe. ‘Ringe?! Det er der slet ikke tid til’, vi skal have hende ind NU, sagde jeg og fandt en redningskrans og fik øjenkontakt med kokken på strandbaren, som var den, der kendte farvandet bedst og svømmede ud med redningskrans.

Den dag var jeg glad for min frygt og at jeg var insisterende. I dag er jeg stadig lidt i chok: Smukke selfies ved strandkanten den ene øjeblik, i livsfare det næste. Livet kan vende på et splitsekund.

Pin Print

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *