Et par udflugter i Algheros omegn: Den sovende kæmpe og Cala Dragunara

Cala Dragunara og Den sovende kæmpe er to forslag til nemme udflugter, hvis du er i Alghero.
Fra lejligheden her i Alghero er der udsigt til Il Gigante Addormentato – Den Sovende Kæmpe. Prøv at se på billedet nedenfor, kan du se det? (Det lidt firkantede) hoved og den store perfekt formede mave? Mit øje drages til at sidde og kigge ud på den, og jeg har tit tænkt på, hvordan der ser ud oppe på klippen. Sjovt nok, har vi endnu ikke været derude, selv om det ikke er første gang, vi er her. Måske var det fordi, børnene var mindre dengang og ikke orkede så meget i varmen andet end at plaske rundt i det grønblå hav dagen lang. Og bygge eventyrlige sandslotte med vandfyldte voldgrave hele dagen lang…(Jeg klager ikke!) Anyway, i år kørte vi ud til Den Sovende Kæmpe, og der er et imponerende view deroppe fra. Og så viste det sig, at den lille spids (“næsen”) vi kunne se hjemmefra, som lignede en del af klippen…

il gigante addormentato

…faktisk var den bagvedliggende ø Isola Foradada:

Isola Foradada

A bar with a view

På vejen tilbage ned fra klippen kørte vi af ved skiltet “Panoramico” (panoramaudsigt), og kom så forbi den skønneste lille bugt, Cala Dragunara, med den fineste strandbar.   Desværre var der lukket, men jeg forestiller mig solnedgange og Spritz lige her:

Cala Dragunara Jeg har senere fundet ud af, at der rent faktisk er en bar der, som normalt har åbent hele dagen lang. OG der serveres Spritz i den lille bar. #Win
Og om dagen er der folk, der bader, og en livlig italiano stemning. Du kan også leje strandsenge og parasoller, men hvis du vil gøre som mange af italienerne gør, så lægger du dig op på en af klipperne, som du ser på billedet ovenfor eller også så går du ud – eller svømmer ud – og finder dig dit eget lille klippeområde, og soler dig der.

Fra Cala Dragunara kan man også tage en lille færge til/fra Grotte di Nettuno, som er et must for alle turister.  Det skriver jeg om senere, for det er helt klart til besøg værd. Men nu er dette lille tip om Cala Dragunara givet videre 🙂 Og her kan du få endnu et tip til en god strand i Alghero. Buon divertimento!

Har du mon en favoritbar i en andet land? Eller har du en sommer drink, som minder dig om ferie og solskin? Hvis så, vil jeg gerne høre om det i kommentarfeltet nedenfor.

Pin Print

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *