Turen går til Bologna

Turen går til Bologna  – den lærde, den røde og den tykke

Vi er ret glade for vores “Mystery tours” koncept, hvor vi sætter os ind i bilen og kører sydpå – gerne til Italien. Vi kører efter lyst og vejrforhold og denne gang var der i Bologna 21 grader, så der tog vi til. Vi havde bare glemt at tjekke, om der var en messe i byen og så kan det være svært at finde hoteller. Hotellet vi boede på sidst var lukket, og alt andet var udsolgt! Efter mange telefonopkald fandt vi endelig et hotel midt i centrum. Dyrere end hvad vi normalt ville betale, men engang i mellem koster det at være spontane!

Overnatning

Hotel Accademia
Beliggenheden er genial, morgenmaden er ikke noget vildt, men god kaffe og meget rare mennesker, der driver stedet. Virkelig skønt at bo midt i den røde by, hvor det vrimler med studerende fra byens berømte universitet.

Hotel Accademia Bologna

Her spiser man godt:

Bologna har forskellige kælenavne – la dotta, la rossa og la grassa. Sidstnævnte betyder den tykke, og i Bologna kan der hurtigt ryge et par ekstra kilo på sidebenene! Man spiser i øvrigt supergodt i hele regionen Emilia Romagna, og ikke mindst i Bologna, så hvis du er en ‘foodie’, så skal Bologna klart på din bucket list:

La Scalinatella – vores favorit. Ikke kun fordi vi er blevet venner med personalet derinde. Men god, basic italiensk mad, som smager fantastisk.

en klassiker i Bologna: fettuccine al ragu bolognese

I Bologna skal man huske aperitivo’en (fra ca. kl. 18-20)
Den kan indtages på Cocoà eller en af barerne, der ligger på Piazza Maggiore. Måske lidt turistet – men det er også dér på piazzaen at people watching sker!

Seværdigheder:

  • Torre degli Asinelli – prøv at tag alle 498 trin op til toppen og nyd så udsigten.
  • Università di Bologna – det ældste fungerende universitet i Europa. (Derfor kælenavnet ‘La Dotta’ – den lærde).
  • Piazza Maggiore – den store plads midt i centrum
  • City Tour – De røde turistbusser – hvis du kun er i Bologna kort tid, giver turistbussen City Red Bus dig et alletiders overblik over byen på 1.5 time.

Torre degli Asinelli

Har du været i Bologna? Spiste du et godt sted? Del din oplevelse i kommentarfeltet nedenfor 🙂

Pin Print

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *