Afslapning på Koh Kood

 

Fra vores villa på Koh Kood var der kun få skridt ned til havet

Påsken i år har stået på afslapning på Koh Kood, i Thailand. Vi boede på The Beach Natural Resort Koh Kood. Vi er vilde med Thailand og var der for første gang i 2016, hvor vi var på Koh Lanta. Det er en skøn ø, især hvis du aldrig har været i Thailand før og har børn med. Det skriver jeg et indlæg om senere. Anyway, efter den tur, var vi helt sikre på, at vi ville tilbage til Thailand, og vi var friske på at tilrettelægge vores eventyr selv – men hvor hen til?

Seriøst, alle de øer – alle de muligheder med varierende sæsoner og forskellige seværdigheder at forholde sig til. Timevis bag skærmen for at læse blogindlæg og rejsebeskrivelser, så du er sikker på at finde noget ‘helt specielt, gerne unikt og ikke alt for mainstream’. Kender du det? Det gør jeg.

Findes det uspolerede paradis stadig?

Men er det overhovedet muligt længere på vores efterhånden store, lille og connectede verden at finde det helt specielle og unikke – det uspolerede paradis, der giver et sug i maven, ligesom Leonardo og de to venner får i ’The Beach’, når de tager springet udover vandfaldet i håbet om at finde deres smukke skjulte strand?

Da jeg helt tilfældigt faldt over det her blogindlæg om Koh Kood – helt uspoleret og autentisk, blev jeg overbevist om, at ja, det er muligt! Og efter vi herhjemme alle havde læst indlægget, så vidste vi bare, at vi skulle til Koh Kood, og så gik researchen ellers i gang: Hvordan kommer vi dertil og hvor skal vi bo?

Sådan kom vi til Ko Kood:

Copyright @BeachNaturalResort
Bang Bao Bay med moler. Jeg har fået lov til at bruge billedet som tilhører The Beach Natural Resort Koh Kood

Koh Kood ligger ca. 5-6 timers kørsel og ca. 75 minutters speedbåds tur fra Bangkok, syd for øen Koh Chang. Den ligger tæt på grænsen til Cambodja og øen er ca. 25 km lang. Der er ingen byer, shopping eller fest på øen. Ren afslapning og balsam for sjælen, hvis du spørger mig.

Nem transport fra Bangkok

Da vi havde fundet vores hotel (The Beach Natural Resort Koh Kood), skrev vi en mail til dem, og bestilte transporten fra Bangkok til Koh Kood direkte hos dem. Du kan vælge at blive hentet direkte fra lufthavnen, men vi havde et par dages ophold i Bangkok inden, så vi blev hentet kl. 08.00 fra Bangkok af en flink herre i en lille minibus, som kørte os hele vejen til Laem Sok Pier, ikke langt fra hovedbyen Trat.  (Det er også muligt at køre til til Trat fra Bangkok med bus fra Ekamai Bus Station). Vi havde selv taget drikke og snacks med, og han sørgede for et par toiletstops undervejs.

På kajen ved Laem Sok Pier var der et lille billetkontor og et venteområde med mulighed for at købe vand, kaffe etc. Hotellet havde booket billetter til os til sejlturen, og havde oplyst os om, at de lå klar til afhentning på det lille billetkontor. Som sagt så gjort.

Billetkontor ved Laem Sok Pier
copyright @beachnatural
Med speedbåd direkte til molen. Billedet tilhører og er venligst udlånt af The Beach Natural Resort Koh Kood.

Du kan komme til Koh Kood både med færge, katamaran og speedbåd. Vi blev anbefalet at tage speedbåden, for selv om den var lidt dyrere, var den hurtigere end færgen og katamaranen, og derudover sejlede den direkte til hotellets kaj. Katamaranen derimod stopper på vejen på den lille ø, Koh Mak, så det tager længere tid. Vi betalte i alt 8,300 baht, svarende till 1600 kr. for fire personer fra dør til dør: Fra hotellet i Bangkok til hotellet til Koh Kood med privat minibus og inklusiv speedbåd til Koh Kood. Det kan gøres billigere med offentlig transport, men vi valgte at prioritere komforten og nemheden. Og for de ca. 400 kr. pr. person var der også wifi i bussen. Det var vores børn glade for på den 6 timers lange tur.

Her boede vi: The Beach Natural Resort Koh Kood

Når vi rejser er det ikke et generelt krav for os, at der indgår den vildeste luksus. Men min erfaring fra da jeg boede i Indonesien for mange år siden, har lært mig, at jo mere destinationen er uspoleret og uudviklet, desto mere kan det betale sig at bo et sted med et vist niveau af ‘styr på tingene’. For mig er det vigtigt, især hvis nogle af os skulle gå hen og blive syge under rejsen. En hurtig beslutning bag skærmen og et par klik, så var vi booket ind på The Beach Natural Resort Koh Kood via et godt tilbud på Hotels.com.

Bang Bao Bay

The Beach Natural Resort Koh Kood ligger på en af Koh Koods bedste strande i Bang Bao Bay, og stedet er indrettet med skønne Bali-style bungalows i smukke naturlige omgivelser med respekt for miljø og kultur. Bugten hvor The Beach Natural Resort Koh Kood ligger, er en af de smukkeste og sikreste på øen. Hotellet ligger lige ud til det smukke hav, har restaurant, bar, strandservering og der er kajakker som de stiller gratis til rådighed, så vi fik mange timer til at gå med at kajakke rundt i  det krystalblå hav.

Bali-style bungalows og bare tæer

Der er flere kategorier af bungalows/villaer. Vores hed Sense Villa og er fint indrettet med et stort værelse, stort badeværelse, bruser, toilet, fin terrasse og udendørs badekar. Der er aircondition, musik, og mulighed for at få vasket dit tøj. Der er ikke tv, men en Dvd-afspiller og mulighed for at låne Dvd’er i receptionen gratis.

Hotellet inviterer til at man går rundt på bare fødder. Faktisk må man ikke have hverken sko eller klipklappere på.  Og der er så rent og fint, at der ikke er noget at være nervøs over, selv på hotellets offentlige toiletter.

Bali-style bungalows - afslapning på Koh Kood
The Sense Villa
Udendørs bad - afslapning på Koh Kood
Udendørs bad

 

Lige en note om det alligevel-ikke-helt-så-unikke: Efter vi havde bestilt opholdet fandt vi ud af, at det vist er ejet delvist af danskere. Det forklarer måske, at der var flere danskere end vi havde regnet med. Efter sigende skulle det dog være i perioden november-februar, at der primært er europæiske turister, hvor der i marts og april primært er asiatiske.

Afslapning på Koh Kood. Ja, men hvad kan man ellers lave?

Vores ferie denne gang har handlet om at komme ned i gear. Og det har handlet om ikke at have en plan for hvad vi skal lave. Men derimod tage den på ‘dagsformen’ og bare nyde hinandens nærvær og få solet, svømmet, spist, leget, grinet og hygget. Og massage. Med en vinter som denne her i 2017/8, så var det også tiltrængt. Men ellers så er følgende aktiviteter mulige:

Dykning, snorkeling og vandfald

Mange her vælger at dykke og snorkle rundt. Der er flere dykkerskoler på øen, og du kan tage dit Padi Open Water certifikat flere steder på øen.

Vi dykker ikke, men snorkler, svømmer og chiller.  Og så har vi prøvet paddle board, som du kan leje fra naboresortet. Koh Kood byder også på nogle fine vandfald,  og man kan tage en pickup truck slags taxa rundt om øen og besøge stederne. Her er helt stille og roligt, så mange vælger også at leje en motorcykel og på den måde se øen lidt mere på egen hånd. Hotellet lejer motorcykler til 400 baht om dagen. Andre steder på øen koster de det halve. Vi elsker at gå, men det er lidt sværere på Koh Kood. Vejene er ret bakkede og du skal gå ude i rabatten. Jeg var ude at gå tur og tage nogle billeder, men det er altså ikke optimale gåforhold.

Yoga og massage

Derudover er der et par yogasteder. Jeg fandt MoYogi på instagram og hun har sessioner hver dag kl 10.00 men er også frisk på at tilrettelægge private sessioner om eftermiddagen. Hun holder til på Eve’s House og svarer hurtigt, hvis du skriver til hende på Messenger. Der er også andre yogasteder på øen.

Massage er der også masser af. Resortene er lidt dyrere end de små steder, du finder rundt omkring på Koh Kood. På The Beach Natural Resort Koh Kood koster det 800 baht for en times massage  – ca. 150 kr, for  thai-, olie- eller aloe vera-massage.  En aloe vera behandling kan anbefales, hvis du har fået for meget sol, eller du eller dine børn har tør hud eller excema. Genialt.

I Bang Bao bugten ligger der en 6-7 små resorts side om side, så livet går sin vante gang med solbadning, snorkeling, massage, lækre måltider, sundowners og afslapning. Man kan spise på de forskellige resorts. Vores restaurant Blue Coral havde fin mad – og det sødeste børnevenlige personale, så vi blev bare der. Ret ulig os, for vi plejer at udforske mere. Nogle anmeldelser af stedet påpeger at personalet ikke taler engelsk, og derfor får man sjældnet det man har bestilt. Det oplevede vi aldrig. Nogle gange blev vores tålmodighed sat lidt på prøve (fx med morgenkaffen! Gru og skræk!) for tingene tager længere tid. Men på den anden side, er det vist kun meget sundt at øve sig i at gå ned i tempo!

Trash Heroes

På denne ferie har vi også været #TrashHeroes – når vi fandt skrald i vandet eller på stranden samlede vi det op. Der var heldigvis ikke meget, og slet ikke som nogle af de forfærdelig triste videoer som florerer på Facebook fra diverse asiatiske have. Men lidt fandt vi, og det hører ikke hjemme i havet eller på stranden, så vi tog det med.

Afslapning og helt ned i gear

For nogen vil der helt sikkert være for lidt at lave på Koh Kood. Måske ville det være nok at være der 3-4 dage og så videre til en anden ø. For os var det helt perfekt med et begrænset udvalg, for vi havde som sagt brug for og lyst til nærvær og afslapning – og ikke en masse distraktioner. Vi blev på The Beach Natural på Koh Kood i en uge. Og hvis du leder efter et feriested, hvor du kan være helt nede i gear eller måske endda en såkaldt workaway/skriveferie, så er det det helt rette sted. Men du skal nok ikke regne med, at Koh Kood forbliver en uspoleret perle, så vent ikke alt for længe med at tage afsted. Se bare, hvad der skete med Leonardos strand på Koh Phi Phi.

 

Hvis du har spørgsmål til Koh Kood, så skriv den bare i kommentarerfeltet nedenfor, og ellers fortæl mig: Hvad er dit bud på en ‘uspoleret perle’.

Nye rejsetips?

Hvis du vil have besked, når der kommer nye indlæg på Merolli's Micropolis, så tilmeld dig på email nedenfor

Pin Print

4 Comments

 1. Koh Kood er fantastisk og et lille stykke paradis. Jeg er dog også glad for at vi valgte at supplere med Koh Chang da der er lidt mere at tage sig til og 14 dage på Koh Kood vil være lige i overkanten for os. Det lyder som en skøn ferie og dejlig påske.
  /Helle

  1. Ja, er det ikke? Totalt low key 🙂 Jeg vil gerne til Koh Chang. Har du steder du kan anbefale? Håber du har haft en god påske. Og nu: ud i snevejret. Mange hilsner Christina

   1. Vi boede på Centara Koh Chang Tropicana beach resort. Super lækkert sted og dejlig strand. Der er lidt flere muligheder for aktiviteter og større udvalg af spisesteder på Koh Chang. Blandt andet lejede vi en scooter og kørte lidt rundt, hvilket er skønt. Derudover var vi på vandretur op i bjergene, meget anbefalelsesværdigt 😉
    Vi kunne måske godt finde på at bosætte os lidt med øde næste gang, men det afhænger jo lidt af hvad man er til.
    Mvh. Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *