Abbotsbury – og måske din egen engelske camino?

Undgå en overrendt camino i Spanien: tag til Abbotsbury i Dorset i stedet!
Naturelsker med stort N og i det hele taget ‘countryfied’? Er det dig? Det er faktisk ikke rigtigt mig, hvis jeg skal være helt ærlig. Jeg trives så fint  i det daglige hovedstadsmylder af støjende biler, politisirener og skrålen fra tossen nede på gadehjørnet.  Men naturen omkring Abbotsbury i Dorset i England vækker noget i mig.

Selve Abbotsbury er en by, som nok de færreste kender. Der bor ikke mange flere end 500 personer. Som jeg tit forklarer andre, er Abbotsbury en (lillebitte) by i sydvest Dorset i England. Det er et hyggeligt og lidt søvnigt sted, hvor du nærmest forventer, at Miss Marple kommer cyklende rundt om hjørnet på vej over til the Village Shop eller til the Bakery. Det er en fredet by, som også er kendt for sine Subtropical Gardens og en svanegård – Abbotsburys eget Swannery. Jeg kender landsbyen, fordi min min mor og papfar bor der.
Abbotsbury Village

Men er det fair at kalde det en camino?

I området omkring Abbotsbury kan du gå de flotteste ture, bare GÅ og gå og gå  – op over marker, mellem får og køer og langs kysten. Det er det oplagte sted til at vandre og her kan du nemt planlægge en rute til din helt egen mini-camino i England. … over the hills and far away… Og nej, det er måske ikke helt fair at kalde det en camino, da det mangler hele det spirituelle element som caminoen tager udgangspunkt i.

Og dog. I Abbotsbury ligger nemlig det smukke St. Catherine’s chapel, som angiveligt stammer tilbage fra slutningen af 1400 tallet og netop var et pilgrimssted. Kappellet er stadig åbent for både turister og bedende, og der bliver jævnligt afholdt særlige gudstjenester og mindehøjtider.
St. Catherine's Chapel, Abbotsbury
Så selv om det måske ikke er helt korrekt at kalde det en Cammino, kender jeg flere og flere som planlægger vandreferier og som leder efter lange, smukke strækninger uden alt for mange tourister med overnatningsmuligheder på vejen. Og her er Englands ‘Jurrasic Coast’ et godt sted at udforske.

Sådan kommer du igang

Her er nogle forslag til gode vandringer langs Englands South West Coast Path  afhængigt af, hvor lang tid du har til rådighed. Og om du lige tager 800 km eller kun 8 skal ikke skille os ad :). Der er masser af dejlige ture, du kan gå i området, og der er B&Bs og pubber, som tilbyder overnatning og proviantering. Og (måske) kan du være first mover på den engelske camino.

Og hvad med dig? Hvis du ikke skulle på den berømte Camino, hvor ville du tage til for at vandre? Og har du måske allerede besøgt den engelske kysttrækning, som jeg fortæller om her? Så vil jeg da meget gerne høre om dine oplevelser nede i kommentarfeltet. Cheers!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nye rejsetips?

Hvis du vil have besked når der kommer nye indlæg på Merolli's Micropolis, så tilmeld dig på email nedenfor

Pin Print

1 Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *