Italien – Bolzano

3 rejsetips hvis du kommer forbi Bolzano

Vi har været i Bolzano før og overnattet der på vej til varmere grader, men denne gang besluttede vi at forlænge opholdet. Solen skinnede fra en skyfri himmel og vores sidste par måneder i DK har været travle, så vi trængte til at slappe af lidt.

Af alle steder, hvorfor lige her? Fordi det passer med køreturen fra Danmark, hvor vi plejer at sige, at en overnatning sker på den tyske motorvej (som bare skal overstås) Og så den næste i Italien. Så kommer du lige ind fra motorvejen og bum – en god nattesøvn i perfekte senge og lidt hverdagsluksus. Så er vi i gang. Her kommer vores 3 rejsetips, hvis du stopper eller overnatter i Bolzano:

Overnatning:

Four Points by Sheraton er et skønt hotel med lækre værelser, bløde kåber og tøfler, swimmingpool, sauna og solterrasser. Der går en bus til centrum af Bolzano hvert kvarter, hvis man gerne vil have en pause fra at køre selv. Det tager 15 min. Det ligger også tæt på et kæmpe SPAR supermarked, hvor du kan tanke rigeligt op med pølse, ost, oliven og alskens lækre ting fra Italien. Det gør vi tit på hjemturen.

Four Points by Sheraton, Bolzano

Spise:

Hotellet har en skøn restaurant med et fantastisk udvalg af vine.  Men hvis du er nede i Bolzano by, kan du prøve nogle af de små Trattoria eller Osteria omkring Dr. Reitner Straße. Vi var på La Cambusa, som var ok og prisvenligt, men får lidt blandede anmeldelser på Tripadvisor, så vi var nok heldige? Næste gang prøver vi Osteria dai Carrettai i samme gade.

Seværdigheder:

Prøv svævebanen Funivia del Renon. Den går fra Bolzano op til byen Renon. Tager 12 minutter og giver et spektakulært view over Bolzano by og det omkringliggende landskab. Svævebanen går hver 4. minut og koster 10 euro retur.

[wpvideo pOloYuK3]

Pin Print

2 Comments

  1. Måske man skulle udfordre familien Merolli-Poulsen til at tage en afstikker i Tyskland i år/et år??
    Der er SÅ mange fine, idylliske, smukke og historiske steder – både i det nordlige, men så sandelig også i sydtyskland, f eks omkring Der Bodensee.

    Når vi kørte til Italien da jeg var barn, så havde chaufføren det på samme måde som jer, så overnatningen var oftest i Østrig og indimellem i Schweiz, hvor vi så nogle virkelig smukke steder, som jeg gerne ville gense i dag. Især husker jeg et lille B&B i bjergene et sted i Østrig, hvor fruen i huset stod tidligt op og bagte frisk morgenbrød, vi fik frisk lagte æg fra de fritgående høns de havde i haven og morgenmaden blev indtaget på en terasse med udsigt over en sø og bjerge så langt øjet rakte … jeg har ingen erindring om byens navn, men jeg ser det stedet tydeligt for mig. Nå, men det jeg egentlig vil frem til, er at et år udfordrede min moder og jeg hendes mand i forhold til det med at overnatte i Tyskland, og vi endte så med at køre til Leipzig, hvor mit mødrende ophav stammer fra. Italieneren overgav sig fuldstændig, og , og endte med at snuppe en overnatning mere fordi der simpelthen var SÅ skønt!

    Tyskland er andet end deres ikke særlig kønne motorveje …

    1. Du har fuldstændig ret. Hver gang vi kører sydpå, igennem Tyskland, så siger vi til os selv: ‘Skulle vi ikke tage ind i landet denne gang og se noget mere end blot motorvejene?’. Og hver gang, ender vi med at suse igennem Tyskland. Måske er det bare fordi Italien trækker lidt mere i os. Men en dag, så skal det nok lykkes. En dag gør vi det!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *